INSTRUCTIUNI PENTRU INSTALAREA PROGRAMULUI “HISTO”

 

Dati clik pe “Descarcare” din meniul anterior sau de aici. Va aparea ecranul urmator, in care trebuie sa dati clik pe Ok. Este posibil sa apara si direct al doilea ecran de mai jos.

Va parea ecranul urmator in care dati dublu clik pe Histo.exe

Va porni programul de instalare in EXCEL a programului HISTO. Acesta se va instala in EXCEL-ul de pe calculatorul dumneavoastra.

 

Urmati instructiunile de instalare pana la Finish.

 

In final, in orice fisier EXCEL va aparea la meniu pictograma suplimentara:

 

Cu aceasta INSTALAREA este terminata.

 

 

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE a programului “HISTO” instalat in cadrul spreadsheetului EXCEL

 

 

  1. Se marcheaza zona care contine numerele ce formeaza seria statistica ce se doreste a fi prelucrata prin programul HISTO instalat in EXCEL

 

Exemplu:

Se doreste prelucrarea doar a primelor 30 de inaltimi dintr-o foaie cu date antropometrice.

 

 

  1. Se da clic pe pictograma progrmaului HISTO . Se obtine o fereastra cu 6 histograme si butoane pentru “STATISTICI si SCALE”, “OPTIUNI” de afisare, precum si “HELP” si un “TUTORIAL” care se recomanda a fi studiat inaintea primei utilizari.

 

 

Exemplu:

  1. Daca se da clic pe butonul “STATISTICS and SCALES” se obtin informatiile cheie pentru caracterizarea seriei ca variabilitate (abaterea standard s si coeficientul procentual de varaibilitate, cv%}, tendinta centrala (media, m si mediana, me} daca exista, precum si ai gradului de concordanta cu normalitatea (gaussianitatea), masurat prin indicatori de asimetrie si exces.

Exemplu: